Τα είπαν στο τηλέφωνο Αναστασιάδης- Αμπντέλ Φαττάχ Ελ Σίσι – Προχώρα η πρωτοβουλία για το Παλαιστινιακό

Τα είπαν στο τηλέφωνο Αναστασιάδης-  Αμπντέλ Φαττάχ Ελ Σίσι – Προχώρα η πρωτοβουλία για το Παλαιστινιακό

Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φαττάχ Ελ Σίσι.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Σίσι για τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Λευκωσίας να προσκληθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, χωριστά, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Πρόεδρος Σίσι χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη, επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος μέλος της ΕΕ μπορεί να διαδραματίσει στην επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή και στην κοινή προσπάθεια για ασφάλεια και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, προς όφελος των λαών της περιοχής.

Αργότερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να προωθήσει μια πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης, μαζί με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εταίρους: είναι η προσδοκία των ηγετών της περιοχής», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE