Οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τους σεισμούς – «Αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο...αντιληπτός και σε Λίβανο, Ισραήλ και Νότια Τουρκία»

Οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τους σεισμούς – «Αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο...αντιληπτός και σε Λίβανο, Ισραήλ και Νότια Τουρκία»

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 και ώρα 22:11 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους M=4.7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στον χερσαίο χώρο, 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Πάφου, στην ευρύτερη περιοχή του Αεροδρομίου Πάφου - Μανδριών, με εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο: έντονα αισθητός στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου. Έγινε επίσης αντιληπτός στον Λίβανο, το Ισραήλ και τη Νότια Τουρκία.

Μετασεισμική ακολουθία βρίσκεται σε εξέλιξη, με έναν αισθητό σεισμό μέχρι στιγμής (ώρα 23:02).

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE