Αντίδραση «ΥΠΕΞ» στο Πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπίσκοπου – «Αντικατοπτρίζει το μίσος της  Ελληνοκυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τον Τ/K λαό»    

Αντίδραση «ΥΠΕΞ» στο Πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπίσκοπου – «Αντικατοπτρίζει το μίσος της  Ελληνοκυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τον Τ/K λαό»      

Το «υπουργείο εξωτερικών» τοποθετείται για το Πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου της Κύπρου Χρυσόστομου.

«Καταδικάζουμε τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου για το Πάσχα, η οποία αντικατοπτρίζει το μίσος της  Ελληνοκυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τον Τουρκοκυπριακό λαό και την Τουρκία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «υπουργείο εξωτερικών».

Γίνεται λόγος σε «προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου να συνδέσει την κατάσταση στο νησί της  Κύπρου με την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία» και στον ρόλο που διαδραμάτισε η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Κυπριακό, κυρίως κατά την περίοδο 1963-1974.

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας θεσμός που  έχει σημαδευτεί από το αίτημα της Ένωσης θεωρεί τους Τουρκοκύπριους μειονότητα και δηλώνει ότι το νησί είναι ελληνικό», αναφέρει το «υπεξ», το οποίο ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός  στρατός το 1974 «διέσωσε» τους Τ/κ. 

Καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «σήμερα, στο νησί υπάρχουν δύο λαοί που ζουν δίπλα-δίπλα σε δύο ξεχωριστά κράτη του νησιού. Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουν οι  δύο πλευρές είναι  μέσω της  συνεργασίας των δύο κρατών του νησιού, με βάση τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στη συνέχιση των συζητήσεων την ερχόμενη εβδομάδα για την ΑΤΑ, τη φορολογική μεταρρύθμιση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

BEST OF TOTHEMAONLINE