ΔΙΕΘΝΗ

Times: Τόσο επιβαρυντική που ίσως υποχρεώσει τον Τζόνσον σε παραίτηση η πλήρης έκθεση για το partygate

Times: Τόσο επιβαρυντική που ίσως υποχρεώσει τον Τζόνσον σε παραίτηση η πλήρης έκθεση για το partygate

Η έκθεση της ανώτερης κρατικής αξιωματούχου Σου Γκρέι για το partygate στη Βρετανία είναι τόσο επιβαρυντική για τον Μπόρις Τζόνσον που ο Πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί σε παραίτηση, γράφουν οι Times επικαλούμενοι ανώτερο αξιωματούχο με γνώση του περιεχομένου της έκθεσης.

Η υποβολή στην κυβέρνηση και η δημοσιοποίηση του πλήρους πορίσματος της κ. Γκρέι έχει αναβληθεί μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα που ξεκίνησε στο ενδιάμεσο η Μητροπολιτική Αστυνομία. Η αστυνομική έρευνα έχει ήδη οδηγήσει στην επιβολή προστίμου στον κ. Τζόνσον για μία από τις έξι υπό έρευνα συναθροίσεις στις οποίες πιστεύεται ότι ήταν παρών.

Η πηγή της έγκυρης εφημερίδας, ωστόσο, αναφέρει πως η έκθεση της Σου Γκρέι είναι άκρως επικριτική: «Θα κάνει τα πράγματα απίστευτα δύσκολα για τον Πρωθυπουργό. Υπάρχει μια τεράστια ποσότητα πίεσης επί της Σου Γκρέι - η έκθεσή της μπορεί να είναι αρκετή για τον τελειώσει».

Το ατελές πόρισμα της Σου Γκρέι που έδωσε στη δημοσιότητα η Ντάουνινγκ Στριτ περιείχε κριτική κατά του Πρωθυπουργού, αλλά μόνο έμμεση και ήπια, καθώς έκανε λόγο για «σφάλματα ηγεσίας και κρίσης» από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον απέφυγε να απαντήσει το μεσημέρι σε δημοσιογραφική ερώτηση για το ενδεχόμενο παραίτησής του με αφορμή το δημοσίευμα των Times, ενώ ο εκπρόσωπός του είπε ότι κανένας στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν έχει δει την ολοκληρωμένη έκθεση της Σου Γκρέι.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top