Κράτησε το παιδί μακριά από τον πατέρα του για δύο χρόνια – Η άγνωστη ιστορία πίσω από τις πόρτες του Οικ. Δικαστηρίου  

Κράτησε το παιδί μακριά από τον πατέρα του για δύο χρόνια – Η άγνωστη ιστορία πίσω από τις πόρτες του Οικ. Δικαστηρίου   

Πονεμένες ανθρώπινες ιστορίες κρύβονται καθημερινά σε υποθέσεις των Οικογενειακών δικαστηρίων, οι οποίες αφορούν διαμάχες μεταξύ συζύγων αλλά  και την επιμέλεια παιδιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», βλέπει το φως της δημοσιότητας μια ιστορία στην οποία ο πατέρας θα δει το παιδί το μετά από δύο ολόκληρα χρόνια. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Οικογενειακό Δικαστήριο Λεμεσού με τη Δικαστή να επιβάλλει στην μητέρα  ποινή φυλάκισης 25 ημερών με τριετή αναστολή για παρακοή διατάγματος επικοινωνίας.

Η Δικαστής της υπόθεσης, Καρολίνα Χατζηαθανασίου, αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της καθ’ ης η αίτηση τονίζοντας ότι υπέδειξε περιφρόνηση στο διάταγμα του Δικαστηρίου για απρόσκοπτη επικοινωνία του πατέρα με το παιδί του.

Τόνισε πως η μητέρα δεν σεβάστηκε ούτε το Δικαστήριο, αλλά ούτε και την ανάγκη του πατέρα να διατηρήσει δεσμούς με το 7χρονο παιδί του, όπως ούτε και το δικαίωμα του παιδιού να βλέπει τον πατέρα του.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας είχε να δει το γιο του από τις 5 Μαρτίου 2020.

Η Δικαστής επέβαλε στη μητέρα ποινή φυλάκισης 25 ημερών με αναστολή για παρακοή διατάγματος επικοινωνίας, δίνοντας της όμως ακόμη μια ευκαιρία λόγω της μεταμέλειας της, αλλά και βασιζόμενη στο γεγονός ότι έρχονται εορτές και δεν θα ήθελε να στερηθεί το παιδί τη μητέρα του.

«Η προθυμία της να συμμορφωθεί με το διάταγμα του Δικαστηρίου, όπως εκφράστηκε από τη δικηγόρο της μητέρας, δικαιολογούν την παροχή μιας δεύτερης ευκαιρίας»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.