Εφιαλτική εκτίμηση για το τέλος της Μαριούπολης: «Θα είναι χειρότερα από την Μπούκα...»

Εφιαλτική εκτίμηση για το τέλος της Μαριούπολης: «Θα είναι χειρότερα από την Μπούκα...»

Περίπου 10-20.000 μισθοφόροι της ρωσικής παραστρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ ή Σύροι και Λίβυοι μαχητές πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Οι άνδρες αυτοί «δεν έχουν οχήματα ή βαρύ οπλισμό» και έρχονται για να ενισχύσουν τα ρωσικά στρατεύματα, ανέφερε ο αξιωματούχος αυτός που μίλησε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, έχουν παρατηρηθεί «μεταφορές, από ζώνες όπως η Συρία και η Λιβύη, προς την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς», όπου η Ρωσία έχει εξαπολύσει τη νέα φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεών της. Ο αξιωματούχος είπε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι ακριβώς από αυτούς τους «10-20.000 άνδρες» είναι της Βάγκνερ και πόσοι είναι μαχητές από τη Λιβύη ή τη Συρία.

Στα τέλη Μαρτίου, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε ότι «περισσότεροι από 1.000 μισθοφόροι» της Βάγκνερ, μεταξύ των οποίων και στελέχη της εταιρείας, επρόκειτο να αναπτυχθούν στην ανατολική Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε επίσης ότι μέσα σε διάστημα «τεσσάρων έως έξι μηνών» οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την περιοχή του Λουχάνσκ, ένα μέρος του Ντονμπάς και μια μικρή «γέφυρα ξηράς» στην περιοχή της Ζαπορίζια. Αναμένει, όπως είπε, ότι η Μαριούπολη θα καταστραφεί «πλήρως» και εξέφρασε τον φόβο ότι οι απώλειες θα είναι «χειρότερες από την Μπούκα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE