Ύποπτες αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης της Google, πριν από τον θάνατο του παιδιού - Έβγαιναν διαφημίσεις της Google για κεταμίνη.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το τάμπλετ της Τζωρτζίνας με το οποίο θάφτηκε η 9χρονη, το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.
Με εντολή των δικαστικών αρχών, που ερευνούν την υπόθεση, δόθηκε εντολή να γίνει η ανάσυρση της ηλεκτρονικής συσκευής από τον τάφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, το τάμπλετ, που μεταφέρθηκε στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, «μίλησε».
Όπως λέγεται, έχουν βρεθεί σε αυτό ειδοποιήσεις της Google που αφορούν φαρμακευτικές ουσίες.
Αυτό σημαίνει προφανώς ότι είχαν γίνει διάφορες σχετικές αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης της Google, πριν από το θάνατο του παιδιού.
Την ίδια ώρα, αστυνομική πηγή που επικαλείται ο ΑΝΤ1, ανέφερε ότι κατά την εξέταση του τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο ανασύρθηκε από το φέρετρο της άτυχης 9χρονης, εντοπίστηκαν ειδοποιήσεις της Google με προϊόντα ομοειδή της κεταμίνης, ενώ στο MEGA ειπώθηκε ότι έβγαιναν διαφημίσεις της Google για προσφορές σε κεταμίνη.
Σημειώνεται ότι οι διαφημίσεις αυτές σχετίζονται με τις αναζητήσεις που κάνει κάποιος στο Διαδίκτυο.
Η κεταμίνη ανιχνεύθηκε και στα ούρα της Τζωρτζίνας
Την έρευνα για τη διαδρομή της κεταμίνης μέχρι τη χορήγησή της στην 9χρονη συνεχίζουν οι Αρχές, έπειτα και από τη διάψευση του Ωνασείου νοσοκομείου ότι η ουσία δόθηκε στο κοριτσάκι κατά την επτάμηνη νοσηλεία του εκεί.
Σύμφωνα με την εκπομπή Live News του MEGA, υπάρχει ένα ακόμη ιατροδικαστικό εύρημα -και αυτό είναι ότι και στα ούρα της Τζωρτζίνας -εκτός από το αίμα- ανιχνεύθηκε η nor κεταμίνη. Επί της ουσίας, αυτό σημαίνει ότι χορηγήθηκε πολύ νωρίτερα απ' ό,τι υποστηρίζει η 33χρονη μητέρα και κατάφερε μέχρι και να μεταβολιστεί, πριν τελικά σκοτώσει τη μικρή Τζωρτζίνα.
Υπενθυμίζεται ότι την τοξικολογική εξέταση και τα ευρήματα στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας είχε φέρει στο φως στις 2 Απριλίου το protothema.gr.
«Είμαι νοσηλεύτρια στο Παίδων. Μας κάλεσαν για ανακοπή. Πήραμε τα βαλιτσάκια και πήγαμε να βοηθήσουμε το κοριτσάκι. Οταν μπήκαμε μέσα, το παιδί δεν είχε σφυγμό. Εγώ χορήγησα αδρεναλίνη και ροκουρόνιο για την διασωλήνωση» ήταν μια πρώτη μαρτυρία στην εκπομπή, ενώ μια δεύτερη νοσηλεύτρια είπε: «Χορηγούσα ενδοφλεβίως αδρεναλίνη κάθε πέντε λεπτά, σύμφωνα με τις εντολές του εντατικολόγου. Η προσπάθεια διήρκησε 60 λεπτά. Είχε ενημερωθεί ο γιατρός ότι στην πρώτη ανάνηψη που χρειάστηκε το κορίτσι, είχε διαρκέσει 55 λεπτά. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε».
Από την πλευρά του, ο ιιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης αποκλείει το σενάριο χορήγησης κεταμίνης στο Ωνάσειο. «Δεν πιστεύω ότι μετά από επτά μήνες μπορεί να ανιχνευτεί η κεταμίνη στα ούρα -και δη, στην ποσότητα που ανιχνεύτηκε. Το δείγμα που έγινε η ανάλυση ήταν στο αίμα και προκύπτει ότι η χορήγηση ήταν οξεία, δηλαδή δόθηκε το χρονικό διάστημα πριν πεθάνει το παιδί».
Ο ίδιος εξήγησε ότι η κεταμίνη είναι ένα αναισθητικό φάρμακο, που δεν δίνεται στην ανάνηψη και ως εκ τούτου δεν βρισκόταν καν στον χώρομ την ώρα που προσπαθούσαν να επαφέρουν την Τζωρτζίνα στη ζωή.
Πηγη: protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις