Κριστίν Λαγκάρντ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει «σοβαρά» την οικονομία της Ευρωζώνης

Κριστίν Λαγκάρντ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει «σοβαρά» την οικονομία της Ευρωζώνης

Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας επηρεάζει «σοβαρά» την οικονομία της Ευρωζώνης, τόνισε την Πέμπτη η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, με την αύξηση του ενεργειακού κόστους, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και την ασθενέστερη καταναλωτική εμπιστοσύνη να επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξη.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει σοβαρά την οικονομία της ευρωζώνης και έχει αυξήσει σημαντικά την αβεβαιότητα», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρία του ΔΣ της ΕΚΤ.

«Ο αντίκτυπος του πολέμου στην οικονομία θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η σύγκρουση, από την επίδραση των τρεχουσών κυρώσεων και από πιθανά περαιτέρω μέτρα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας Φραγκίσκος: Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο «Πάπας των φτωχών»

Πάπας Φραγκίσκος: Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο «Πάπας των φτωχών»

Στην Σάντα Μαρία Μαντζόρε οδηγήθηκε η σορός του Πάπα Φραγκίσκου σπάζοντας τη μακροχρόνια παράδοση του Βατικανού.