Συρία: Δυο αρχαίους ναούς στην Παλμύρα ανατίναξε το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Δυο αρχαίους ναούς στην Παλμύρα ανατίναξε το Ισλαμικό Κράτος

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν δύο αρχαίους ναούς που θεωρούν ειδωλολατρικούς στην Παλμύρα, την αρχαία πόλη 2.000 ετών, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, γνωστοποίησε σήμερα η εξτρεμιστική οργάνωση.

Πρόκειται για την πρώτη αναφορά ζημιάς στα μνημεία της ιστορικής πόλης από τους τζιχαντιστές  μετά την κατάληψη της πόλης, γνωστής και ως Ταδμούρ, τον Μάιο από τους τζιχαντιστές.

Οι εικόνες πριν και μετά απεικονίζουν αρκετούς εξτρεμιστές να κουβαλούν εκρηκτικά και τους ναούς, που δεν βρίσκονται ανάμεσα στα μνημεία της Ρωμαϊκής περιόδου της πόλης, να έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια.

"Σε όλες τις περιοχές όπου εξαπλώνονται όταν βλέπουν τα μνημεία τα καταστρέφουν ως βέβηλα και ως επιστροφή στον παγανισμό", δήλωσε ο επικεφαλής της Εφορίας Αρχαιοτήτων της συριακής κυβέρνησης Μααμούν Αμπντουλκαρίμ, προσθέτοντας στο πρακτορείο Ρόιτερς πως  εκατοντάδες αγάλματα είχαν απομακρυνθεί από την πόλη προς ασφαλείς τοποθεσίες, πριν την κατάληψη της από τους τζιχαντιστές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE