Μίλησε για την κατάργηση όλων των μέτρων ο Χατζηπαντέλας - «Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σημαντικά»

Μίλησε για την κατάργηση όλων των μέτρων ο Χατζηπαντέλας - «Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σημαντικά»

Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σημαντικά και «τις τελευταίες δύο μέρες είχαμε σημαντική μείωση και στις νοσηλείες», είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, σε δηλώσεις του την Πέμπτη, στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός, που βρέθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου παρέστη εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στην έναρξη της 47ης Πορείας Χριστοδούλας, ρωτήθηκε σχετικά με τη συνεδρίαση, τη Μεγάλη Δευτέρα, που θα έχει με τους επιστήμονες και κατά πόσο αναμένονται επιπλέον χαλαρώσεις ενόψει και του Πάσχα, για να πει ότι «αναμένω να ακούσω τους επιστήμονες».

«Αυτό κάναμε από την πρώτη στιγμή. Θα τους ακούσουμε προσεχτικά και αν εισηγηθούν να έχουμε επιπρόσθετες χαλαρώσεις, τότε θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού την Τετάρτη για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις», σημείωσε.

Αναφορικά με πληροφορίες ότι από 1η Μαΐου ενδέχεται να καταργηθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί που υπάρχουν, ο Υπουργός Υγείας προέτρεψε να «ακούσουμε πρώτα τους ειδικούς και μετά θα σας ενημερώσω».

Ερωτηθείς αν πλησιάζει ο καιρός της Κύπρου να απαλλαγεί από τους περιορισμούς, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι «όπως όλοι γνωρίζετε, τις τελευταίες μέρες έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα». «Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σημαντικά, όπως επίσης τις τελευταίες δύο μέρες είχαμε σημαντική μείωση και στις νοσηλείες. Αν συνεχιστούν αυτά και δεν έχουμε οποιαδήποτε νέα μετάλλαξη, τότε θεωρώ είμαστε πολύ κοντά όπως και οι άλλες χώρες», συμπλήρωσε.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Απαντώντας σε ερώτηση για την συνάντηση, την Παρασκευή, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά πόσο αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τους γιατρούς που είναι εκτός ΓεΣΥ και εργάζονται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ και τα 150 εκατ. τα οποία αφορούν τον ΟΑΥ, ο Υπουργός Υγείας απάντησε καταφατικά.

Πρόσθεσε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, που χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα, θα παρουσιάσει την εισήγηση του για να λυθεί αυτό το θέμα «και όσον αφορά το πρόβλημα με τα 150 εκατ. θα συζητηθεί και θεωρώ ότι θα βρούμε μια λύση».

Ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα της απογευματινής απασχόλησης, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι έχει ενημερωθεί από τον ΟΚΥπΥ ότι είναι πολύ κοντά. «Ο πρώτος που θα χαρεί αν θα υπογραφεί αυτή η συμφωνία είμαι εγώ και ζήτησα και από τους γιατρούς και από τον ΟΚΥπΥ να επισπεύσουν αυτή την διαδικασία, γιατί αυτή η συμφωνία θα ωφελήσει τους ασθενείς μας και κανένα άλλο», σημείωσε.

Φυσιοθεραπείες παιδιών με εγκεφαλική αναπηρία

Σε ερώτηση για τις φυσιοθεραπείες των παιδιών με εγκεφαλική αναπηρία και το γεγονός ότι έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από την επιστολή που απέστειλε στον ΟΑΥ, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι γίνονται κάποιες διαβουλεύσεις του ΟΑΥ με κάποιους φορείς.

«Αναμένω την πληροφόρηση που έχω ζητήσει από τον ΟΑΥ για να πληροφορηθώ γιατί έχουν λάβει αυτή την απόφαση και για τις ενέργειες τους. Αν δεν λυθεί αυτό το θέμα, το Υπουργείο Υγείας θα επέμβει ξανά για να δώσει οριστική λύση», συμπλήρωσε.

Γραμμικοί Επιταχυντές

Απαντώντας σε ερώτηση για τους γραμμικούς επιταχυντές - τα μηχανήματα της ακτινοθεραπείας για τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο - ο Υπουργός Υγείας είπε ότι είχε μια συνάντηση τις προηγούμενες μέρες με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου «ΕΛΑΖΩ», Χρίστο Ανδρέου, σημειώνοντας ότι τον άκουσε πολύ προσεκτικά για τα αιτήματα τους.

«Εγώ δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι ειδικός. Τα αιτήματα τους τα έχω μεταβιβάσει στον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Καρκίνου και της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο για να τα μελετήσει και αν οι ειδικοί, οι σύμβουλοι που έχει το Υπουργείο Υγείας, αυτή η Επιτροπή που έχω με τους ογκολόγους είναι θετική, τότε θα εφαρμόσουμε αυτές τις εισηγήσεις που έχουν έρθει κοντά μας», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση ότι το θέμα ήταν παλαιό και είχαν παρθεί κάποιες αποφάσεις, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι το γνωρίζει, αλλά, όπως είπε, «για να υλοποιήσουμε μια απόφαση εγώ πάντα θέλω τις εισηγήσεις των ειδικών. Εάν οι ειδικοί εισηγηθούν αυτά τα μηχανήματα, τότε το Υπουργείο Υγείας θα τα υλοποιήσει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας - «Να ενισχύσουμε περαιτέρω τις εγκάρδιες και φιλικές σχέσεις»

ΠτΔ: Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας - «Να ενισχύσουμε περαιτέρω τις εγκάρδιες και φιλικές σχέσεις»

Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Πορτογαλίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Λουί Μοντενέγκρο, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στη Λισαβόνα, όπου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πραγματοποιεί ολιγόωρη επίσκεψη εργασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE