Πάνω από 230 νοσηλευτές, φοιτητές σε διαδικτυακό συνέδριο για αντίκτυπο COVID στο επάγγελμα

Πάνω από 230 νοσηλευτές, φοιτητές  σε διαδικτυακό συνέδριο για αντίκτυπο COVID στο επάγγελμα

Πέραν των 230 νοσηλευτών και νοσηλευτριών αλλά και φοιτητών της Νοσηλευτικής από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μάλτα και την Αυστραλία συμμετείχαν αυτή την εβδομάδα στο 14ο Διαδικτυακό Κοινοπολιτειακό Νοσηλευτικό Συνέδριο Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, για τον αντίκτυπο της πανδημίας σε αυτόν τον κλάδο επαγγελματιών υγείας.

Το συνέδριο, με θέμα τον αντίκτυπο του κορωνοιού σε νοσοκόμες και μαίες, διοργανώθηκε στις 12 Απριλίου από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών της Μάλτας και το Βασιλικό Κολέγιο Νοσηλευτικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συμμετοχή των συνέδρων ήταν πέραν των 230 νοσηλευτών και νοσηλευτριών και φοιτητών της Νοσηλευτικής από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μάλτα και την Αυστραλία, αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών σε δελτίο Τύπου.

Στο συνέδριο, αναφέρεται, προσφώνησαν η Εκτελεστική Γραμματέας εκ μέρους της Προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσηλευτών της Κοινοπολιτείας, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου  Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών και ο αντιπρόεδρος εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης Μαιών και Νοσηλευτών Μάλτας.

«Το θέμα του Συνεδρίου σηματοδοτεί την αναγκαιότητα της διαχρονικής ανταποκρισιμότητας των Νοσηλευτών και Μαιών, τόσο στις συνεχώς διαμορφούμενες ανάγκες της υγείας, όσο και στις δυνητικές μεταρρυθμίσεις των υπηρεσιών υγείας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο,» αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η επιτυχία του έργου της Νοσηλευτικής και της Μαιευτικής, προστίθεται, είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο που διαδραματίζουν οι Νοσηλευτές και οι Μαίες μέσα από τη συμμετοχή τους τόσο στη λήψη αποφάσεων, όσο και στην εκτελεστική δραστηριότητα ανάπτυξης, εφαρμογής και ανατροφοδότησης προγραμμάτων σε όλα τα επίπεδα παροχής φροντίδας υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «Κράτος Μαφία» στις Προεδρικές Εκλογές του 2028- Η ώρα του Αναστασιάδη και ο πόλεμος ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που μόλις άρχισε

Από το «Κράτος Μαφία» στις Προεδρικές Εκλογές του 2028- Η ώρα του Αναστασιάδη και ο πόλεμος ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που μόλις άρχισε

Η δημοσιογραφική διάσκεψη που θα παραχωρήσει σήμερα στις 11.00 ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων μηνών. Όχι μόνο επειδή θα επιχειρήσει να απαντήσει στα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία», αλλά και επειδή η συζήτηση που έχει ανοίξει, ξεπερνά κατά πολύ το πρόσωπό του.

BEST OF TOTHEMAONLINE