Θετικός ο ΥΠΟΙΚ σε επιδότηση οικογενειών που θα φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες αν το θέμα μελετηθεί

Θετικός ο ΥΠΟΙΚ σε επιδότηση οικογενειών που θα φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες αν το θέμα μελετηθεί

Θετικός δήλωσε ότι θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης στο ενδεχόμενο επιδότησης οικογενειών που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία, αν τα αρμόδια Υπουργεία μελετήσουν πρώτα το θέμα. 

Ο κ. Πετρίδης απαντούσε σε ερώτηση κατά πόσο έχει συζητήσει την πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για το θέμα, στο περιθώριο δηλώσεων του στο Υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας Μάκη Βορίδη. 

«Εγώ προσωπικά δεν το έχω συζητήσει», είπε. Αλλά, πρόσθεσε, «η Κύπρος ως μια γενική αρχή θα στηρίξει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία». «Και αν τα αρμόδια Υπουργεία μελετήσουν το θέμα, τότε σίγουρα είμαι και εγώ θετικός», ανέφερε.

«Είναι μια πολύ καλή πρόταση και είναι κάτι που έχει συμβεί και σε άλλες χώρες», είπε καταληκτικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE