Μέχρι το πρωί θα ορκίζονται οι Τούρκοι βουλευτές

Μέχρι το πρωί θα ορκίζονται οι Τούρκοι βουλευτές

Από τις 15.00 το απόγευμα είναι σε εξέλιξη η ορκωμοσία των νέων βουλευτών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα ξημερώματα.

Την ορκωμοσία παρακολουθεί και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και οι βουλευτές ορκίζονται ένας ένας διαβάζοντας τον όρκο με την σειρά. Μέχρι το πρωί αναμένεται ότι θα ορκιστούν και οι 550 βουλευτές.

Στο μεταξύ λήφθηκε σήμερα και η πρώτη απόφαση κομμάτων της Βουλής οι οποίο συμφώνησαν όπως την Τρίτη στις 30 Ιουνίου πραγματοποιηθούν οι πρωτοι δύο γύροι για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, ενώ την 1ης Ιουλίου να πραγματοποιηθεί ο τρίτος και τέταρτος γύρος.

Στον πρώτο και δεύτερο γύρο ο υποψήφιος πρόεδρος της βουλής πρέπει να λάβει 367 για να εκλεγεί. Αν κανένας δεν καταφέρει να εκλεγεί, τότε στον τρίτο γύρο χρειάζεται 276 ψήφους. Αν και στον τρίτο γύρο δεν εκλεγεί κανένας τότε η εκλογή γίνεται στον τέταρτο γύρο και εκλέγεται αυτός που παίρνει τις περισσότερες ψήφους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE