Συνάντηση Πούτιν-Λουκασένκο για την Ουκρανία την Τρίτη

Συνάντηση Πούτιν-Λουκασένκο για την Ουκρανία την Τρίτη

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο την Τρίτη για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου τόσο από το ρωσικό όσο και από το λευκορωσικό έδαφος, σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκάλεσε, με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» του γείτονά της.

Η Ουκρανία και οι δυτικές κυβερνήσεις απορρίπτουν τα παραπάνω ως ψευδή πρόφαση για μια εισβολή, η οποία έχει κοστίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό εκατομμυρίων, έχει τώρα μετατοπιστεί από τις πύλες του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, όπου αναμένεται εκτεταμένη επίθεση.

Ο Λουκασένκο επέμεινε ότι η Λευκορωσία πρέπει να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, λέγοντας επίσης ότι η Λευκορωσία χαρακτηρίστηκε άδικα «συνεργός του επιτιθέμενου». Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι έχουν συμπεριλάβει τη Λευκορωσία στις σαρωτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.

Ο Λουκασένκο έφθασε νωρίς το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Αμούρ στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπου θα συναντηθεί με τον Πούτιν στο κοσμοδρόμιο Βοστότσνι, μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η 12η Απριλίου γιορτάζεται στη Ρωσία και σε ορισμένες άλλες πρώην σοβιετικές χώρες ως Ημέρα της Κοσμοναυτικής, σε ανάμνηση της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής πτήσης που πραγματοποίησε το 1961 ο σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE