ΔΙΕΘΝΗ

Χάρκοβο: 8 νεκροί και 19 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Χάρκοβο: 8 νεκροί και 19 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Για 8 νεκρούς και 19 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο κάνει λόγο τοπικός αξιωματούχος

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς τη Δευτέρα στο Χάρκοβο έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Όλεχ Σινεγκούμποφ.

Όπως μεταδίδει το Ukrinform, σε ανάρτησή του στο Telegram αναφέρει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κρατούν σταθερά τις θέσεις τους στην περιοχή και οι Ρώσοι εισβολείς δεν διστάζουν να βάζουν στο στόχαστρό τους αμάχους. Από τις σημερινές επιθέσεις, «οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών ένα 13χρονο παιδί. Υπάρχουν 19 τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά ηλικία 4 και 9 ετών», δήλωσε.

Ο Σινεγκούμποφ κατήγγειλε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διασπείρει νάρκες στην ευρύτερη περιοχή, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Για τα ισχυρά πλήγματα που δεχόταν το Χάρκοβο είχε μιλήσει λίγες ώρες νωρίτερα στην ουκρανική τηλεόραση ο δήμαρχος Ίχορ Τερέχοφ, ενημερώνοντας πως υπάρχουν «πολλά θύματα».

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο μιας νέας ρωσικής επίθεσης στην περιοχή, για τον οποίο προειδοποίησε πρόσφατα το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ο Τερέχοφ είπε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να υπερασπιστούν την πόλη. «Δεν υπάρχει πανικός στην πόλη», σημείωσε ο Τερέχοφ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top