Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Τη νίκη Μακρόν και την πρόκρισή του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μαζί με τη δεύτερη Μαρίν Λε Πεν επισημοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, με την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας της Κυριακής.

Ο νυν Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας συγκέντρωσε τελικά το 27,85% των ψήφων, έναντι έναντι 23,15% της κ. Λε Πεν.

Το ποσοστό του αριστερού Ζαν Λικ Μελανσόν παρέμεινε στο 21,95%.

Η αποχή τελικά έφτασε στο 26,31%.

Την επόμενη του πρώτου γύρου των εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν ταξίδεψε στην Ντεναίν και σε άλλες περιοχές της βόρειας Γαλλίας που θεωρούνται προπύργια της Εθνικής Συσπείρωσης της Λε Πεν.

Σε δηλώσεις του από εκεί παραδέχθηκε ότι χρειάζεται «να εμπλουτίσει» το πρόγραμμά του εισακούοντας τις ανησυχίες όσων δεν τον ψήφισαν.

Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος θα είναι «Πρόεδρος όλων των Γάλλων», σε αντίθεση με την αντίπαλό του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μέση Ανατολή: Πώς το Ιράν «γκρέμισε» τον «Σιδερένιο Θόλο» του Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Πώς το Ιράν «γκρέμισε» τον «Σιδερένιο Θόλο» του Ισραήλ

Ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν το Τελ Αβίβ και την πόλη Χάιφα τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/6), καταστρέφοντας σπίτια και τροφοδοτώντας τις ανησυχίες μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στη συνάντηση της G7 αυτή την εβδομάδα ότι η αντιπαράθεση Ισραήλ-Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

BEST OF TOTHEMAONLINE