Τόσα κόστισαν οι απαλλοτριώσεις μέχρι το 2014 – Τι συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου

Τόσα κόστισαν οι απαλλοτριώσεις μέχρι το 2014 – Τι συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου

Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

Στα €408 εκατομμύρια ανερχόταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 το συνολικό ποσό για τις απαλλοτριώσεις, από τα οποία τα €242 εκατομμύρια αφορούσαν κεφάλαιο και τα υπόλοιπα €166 εκατομμύρια τόκους.

Σε δηλώσεις της για το θέμα η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι επιβάλλεται άμεση διευθέτηση του θέματος καθώς δεν μπορεί η Πολιτεία να συνεχίσει να πληρώνει τόκους για υποθέσεις που θα έπρεπε να είχαν ρυθμιστεί.

Είπε ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση επιχειρήθηκαν ουσιαστικές αλλαγές γι` αυτό το θέμα και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ρυθμίσεις θα συνεχιστούν και από την νυν κυβέρνηση προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί.

Η κ. Χαραλαμπίδου είπε ακόμη ότι αυτό που ανησύχησε ιδιαίτερα την Επιτροπή είναι οι πληροφορίες ότι δίνονται αποζημιώσεις σε κάποιους και σε κάποιους άλλους όχι, εξηγώντας πως ως εκ τούτου ζητήθηκε πληροφόρηση από το Υπουργείο Συγκοινωνιών σε σχέση με το πώς ρυθμίστηκαν αυτές οι αποζημιώσεις και γιατί δόθηκε προτεραιότητα σε κάποιους και σε άλλους όχι προκειμένου να αποκλειστεί πιθανότητα μεροληπτικής διαχείρισης του θέματος.

«Κάποιων τα κτήματα απαλλοτριώνονται και κάποιων άλλων όχι, συνεπώς πρέπει να μας πουν πώς καθορίζεται η προτεραιότητα αποζημίωσης» είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE