Έτοιμη η έκθεση για Γιωρκάτζη από Επιτροπή Θεσμών - Σεπτέμβρη στην Ολομέλεια

Έτοιμη η έκθεση για Γιωρκάτζη από Επιτροπή Θεσμών - Σεπτέμβρη στην Ολομέλεια

Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, δηλαδή πιθανότατα το Σεπτέμβριο αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της βουλής, η έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής θεσμών σε σχέση με το ζήτημα των συμβολαίων της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας ΧρυστάλλαςΓιωρκάτζη και η στάση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Η επιτροπή θεσμών με βάση το πόρισμα της διαπίστωσε πως η διοικητής της ΚΤ ΧρυστάλλαΓιωρκάτζη με πρόθεση διαφοροποίησε τους όρους του συμβολαίου της, ενώ με δόλο επιχείρησε να υπερκεράσει τα εμπόδια που θα εμφανιζόνταν σε σχέση με το διορισμό της. 

Διαπιστώνονται επίσης απαράδεκτες ενέργειες, προχειρότητες και ελλείψεις στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα συμπεράσματα του πορίσματος χωρίζονται σε τρεις κύριους πυλώνες που αφορούν το θεσμό του διοικητή της ΚΤ, τους χειρισμούς της προεδρίας και τις έρευνες για το τραπεζικό σκάνδαλο περιλαμβανομένων και πιθανών κινδύνων αναφορικά με τις εν εξελίξει δικαστικές ή άλλες διαδικασίες. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης, δήλωσε πως η έκθεση αποτελείται από κοινές θέσεις και διαπιστώσεις των βουλευτών, επισημαίνοντας πως δόθηκε η έκθεση στα κόμματα και στη συνέχεια θα δοθεί στον πρόεδρο της βουλής, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον γενικό εισαγγελέα. 

Είπε πως στην έκθεση περιλαμβάνεται το ιστορικό της υπόθεσης, εισηγήσεις, συμπεράσματα και διαπιστώσεις της επιτροπής. Σημείωσε ότι η έκθεση θα συζητηθεί στην ολομέλεια τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.  Το μέγα ζητούμενο, σημείωσε, είναι τα συμπεράσματα να έχουν πρακτική εφαρμογή. 

Σημείωσε πως στην έκθεση περιλαμβάνεται πρόνοια για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας σε ότι αφορά το ασυμβίβαστο και τη σύγκρουσή συμφερόντων. Σε σχέση με τη σύγκρουση συμφερόντων ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε πως θα δοθούν οδηγίες στις υπηρεσίες της βουλής για την ετοιμασία σχετικής έκθεσης. 

stockwatch.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE