Δένδιας και Κασουλίδης συζήτησαν τις εξελίξεις σε Κυπριακό, Ουκρανία και Αν. Μεσόγειο

Δένδιας και Κασουλίδης συζήτησαν τις εξελίξεις σε Κυπριακό, Ουκρανία και Αν. Μεσόγειο

Το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο διμερούς συνάντησης που είχαν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Κύπριος ομόλογός του Ιωάννης Κασουλίδης, σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου, με αφορμή την Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο κ. Δένδιας και ο κ. Κασουλίδης συζήτησαν τα ζητήματα του Κυπριακού, καθώς και τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον, συζητήθηκε η προοπτική της περαιτέρω ενδυνάμωσης του μηχανισμού συντονισμού Κύπρου και Ελλάδας.

«Υποδέχτηκα τον Κύπριο ομόλογό μου Ιωάννη Κασουλίδη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για μια γόνιμη συζήτηση πριν την Τριμερή Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου. Στο πλαίσιο του στενού και συνεχούς συντονισμού Ελλάδας-Κύπρου, συζητήσαμε για το Κυπριακό, την κατάσταση στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης έκανε λόγο για θερμή και εγκάρδια υποδοχή από τον Έλληνα ομόλογό του, σε ανάρτησή του στο Twitter. Όπως ανέφερε στην ίδια ανάρτηση, κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης συζητήθηκε η «ενδυνάμωση του αυτόματου μηχανισμού συντονισμού και διαβούλευσης Κύπρου-Ελλάδας επί των εθνικών και διεθνών ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε πύρινο κλοιό η Μέση Ανατολή – Διπλωματικός μαραθώνιος στη Λευκωσία – Ήχησαν σειρήνες στο Ακρωτήρι

LIVE: Σε πύρινο κλοιό η Μέση Ανατολή – Διπλωματικός μαραθώνιος στη Λευκωσία – Ήχησαν σειρήνες στο Ακρωτήρι

​Με τον πόλεμο να μαίνεται για έκτη μέρα και τις ΗΠΑ με το Ισραήλ να σφυροκοπούν αδιάκοπα στόχους σε Ιράν και Λίβανο, η Τεχεράνη απαντά με κτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, οδηγώντας την περιοχή σε ολική ανάφλεξη. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας συντονίζει κινήσεις με τον Βρετανό ομόλογό του στη Λευκωσία, εστιάζοντας στην προστασία των πολιτών και την ενίσχυση της συνεργασίας για τη διαχείριση της κρίσης, στέλνοντας παράλληλα από την Κύπρο επιτακτικό μήνυμα για άμεση διπλωματική επίλυση. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE