Σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια – Τα στοιχεία της ΚΤΚ

Σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια – Τα στοιχεία της ΚΤΚ

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των νοικοκυριών έφθασαν στα τέλη Μαρτίου στα €12,6 δισ.

Στα ίδια υψηλά επίπεδα με τους προηγούμενους μήνες του 2015 παρέμειναν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Από το σύνολο των €59.9 δισ. που ήταν τα δάνεια στις τράπεζες και στα Συνεργατικά Ιδρύματα στις 31/3/2015, τα €27.6 δισ ή ποσοστό 46.09% ήταν μη εξυπηρετούμενα, σε σχέση €27,8 δισ. ή ποσοστό 46,13% που ήταν στις 28/02/2015. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου λήφθηκαν μέτρα για αναδιάρθρωση του 21,7% των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στο τέλος Μαρτίου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των επιχειρήσεων ανέρχονταν στα €13.8 δισ. ή  ποσοστό 55,81% του συνόλου των €24,8 δισ., παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με αυτά που ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου. Για το 27.8% λήφθηκαν μέτρα για αναδιάρθρωση μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των νοικοκυριών έφθασαν στα τέλη Μαρτίου στα €12,6 δισ., σε ποσοστό 53,9% του συνόλου των δανείων στη συγκεκριμένη κατηγορία, σε σχέση με €12,8 δισ. στα τέλη Φεβρουαρίου. Για το 23,3% λήφθηκαν μέτρα για αναδιάρθρωση μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Οι καταθέσεις, σύμφωνα με τη λογιστική τους αξία μετά την απόσβεση, ανήλθαν στο τέλος Μαρτίου στις τράπεζες και στα συνεργατικά ιδρύματα στα €68,9 δισ. σε σχέση με €66,3 δισ στις 31/12/2014.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE