Πολυμερή συνάντηση για το Κυπριακό θέτει ως στόχο ο Ακιντζί

Πολυμερή συνάντηση για το Κυπριακό θέτει ως στόχο ο Ακιντζί

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι στόχος της τ/κ πλευράς είναι η αύξηση των σημείων σύγκλισης στο Κυπριακό έτσι ώστε μια πολυμερής συνάντηση να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή των εγγυητριών χωρών.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι ο πραγματικός στόχος είναι να προχωρήσουν οι συνολικές διαπραγματεύσεις και αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μια πολυμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβρη.

Υποστήριξε ότι αυτός  είναι “ο σιωπηρός στόχος” όλων των εμπλεκόμενων πλευρών συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών,  προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει αρκετή πρόοδος αυτή τη στιγμή για μια τέτοια συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Σε ρυθμούς τελικής προετοιμασίας για την τριμερή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδης, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, και Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, στις 9 Νοεμβρίου φαίνεται να κινούνται οι τρεις πλευρές.