Οι λεωφορειούχοι Λευκωσίας ενέκριναν τη συμφωνία μετά την παρέμβαση της Κυβέρνησης

Οι λεωφορειούχοι Λευκωσίας ενέκριναν τη συμφωνία μετά την παρέμβαση της Κυβέρνησης

Η Συνέλευση των εργαζομένων στην εταιρεία λεωφορείων Nicosia Public Transport- NPT ενέκρινε την Τετάρτη τη συμφωνία που έγινε με την παρέμβαση των Υπουργών Εργασίας και Μεταφορών, γνωστοποιεί σε ανακοίνωση η ΠΕΟ.

Αναφέρει ότι χθες πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων της ΝΡΤ στην οποία ενημερώθηκαν για τις διαβουλεύσεις που έγιναν με τους Υπουργούς Εργασίας και Μεταφορών, των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ και της διεύθυνσης της εταιρείας ΝΡΤ.

Αναλύθηκαν οι αποφάσεις που λήφθηκαν και τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν για την επίλυση των προβλημάτων και αφορούν κυρίως την εφαρμογή νομοθεσιών, της Συλλογικής Σύμβασης, την Ασφάλεια και Υγεία των εργαζομένων, τις υποδομές και άλλα.

Η συμφωνία εγκρίθηκε από τους εργαζόμενους και αναμένεται, αναφέρει η ΠΕΟ, η υλοποίηση και πιστή εφαρμογή της από όλους.

«Μεγάλο μερίδιο ευθύνης πέραν της εταιρείας για την επίλυση προβλημάτων, φέρουν και τα αρμόδια Τμήματα των Υπουργείων Εργασίας και Μεταφορών. Οι εργαζόμενοι δικαιωμένοι συνεχίζουν τις εργασίες τους και εκφράζουν την ετοιμότητα τους, με ενότητα, μαχητικότητα και αγωνιστικότητα να διεκδικούν τα δικαιώματα τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE