Ενέδρα ενόπλων σε τρένο στη Νιγηρία: 8 νεκροί και 26 τραυματίες

Ενέδρα ενόπλων σε τρένο στη Νιγηρία: 8 νεκροί και 26 τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 26 τραυματίστηκαν από την επίθεση ενόπλων κατά επιβατικής αμαξοστοιχίας, το βράδυ της Δευτέρας, κοντά στην πόλη Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία, όπως επιβεβαίωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Το τρένο είχε αναχωρήσει από την Καντούνα με προορισμό την πρωτεύουσα Αμπούτζα, όταν έπεσε σε ενέδρα. Οι δράστες ανατίναξαν τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει στις ράγες, προκαλώντας τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον βαγονιών.

 

Σύμφωνα με τον οργανισμό σιδηροδρόμων της Νιγηρίας (NRC), 362 επιβάτες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Ωστόσο, τα νιγηριανά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σχεδόν 1.000 άνθρωποι επέβαιναν στην αμαξοστοιχία που δέχθηκε επίθεση.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, την οποία καταδίκασε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχάμαντου Μπουχάρι.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.