Αναβλήθηκαν οι «δημοτικές εκλογές» στα κατεχόμενα για το τέλος του χρόνου

Αναβλήθηκαν οι «δημοτικές εκλογές» στα κατεχόμενα για το τέλος του χρόνου

Στα κατεχόμενα χθες αναβλήθηκαν οι «δημοτικές εκλογές» για τα τέλη του έτους.


Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) δημοσιέυμα της «Κίμπρις» αναφέρει ότι η «ολομέλεια» της «βουλής» ενέκρινε χθες με πλειοψηφία «νομοσχέδιο» που προβλέπει αναβολή για τις 27 Νοεμβρίου 2022 των λεγόμενων «δημοτικών εκλογών» που ήταν προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2022.

Η πρόταση πέρασε με 27 ψήφους υπέρ και 21 κατά, ενώ 2 «βουλευτές» δεν έλαβαν μέρος στην συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το «νομοσχέδιο» που δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα», ο λόγος για τον οποίο αναβάλλονται οι «εκλογές» είναι η συνένωση «δήμων».

Η κριτική της αντιπολίτευσης


Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μιλώντας για το θέμα στην «βουλή», ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουτρέτ Όζερσαϊ είπε ότι η αναβολή των «δημοτικών εκλογών» θα είναι «αντισυνταγματική» και δεν θα περάσει από το «συνταγματικό δικαστήριο».

Στη δική του παρέμβαση, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΛΚ), Τουφάν Έρχουρμαν κατηγόρησε την «κυβέρνηση» ότι σέρνει την «χώρα» στο χάος και υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση» έφερε στη «βουλή» τα θέματα της μεταρρύθμισης των «δήμων» και της αναβολής των «εκλογών» «προτού ωριμάσουν οι εργασίες της» και ότι «δεν θα προλάβουν μέχρι τις 27 Νοεμβρίου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE