Ρώσοι στρατιώτες «σκότωσαν άμαχο και βίασαν τη γυναίκα του μπροστά στο παιδί της» - Όσα αναφέρει σε βίντεο Ουκρανή βουλευτής

Ρώσοι στρατιώτες «σκότωσαν άμαχο και βίασαν τη γυναίκα του μπροστά στο παιδί της» - Όσα αναφέρει σε βίντεο Ουκρανή βουλευτής

Η Ουκρανία δεν θα «σιωπήσει» για τη «φρίκη» των βιασμών που διαπράττονται εις βάρος γυναικών κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, δήλωσε σήμερα η Ουκρανή βουλευτής Μαρία Μεζέντσεβα.

Σύμφωνα με την ίδια, παρόλο που το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα κυρίως για μία - ιδιαίτερα σοκαριστική - υπόθεση, υπάρχουν «πολλά περισσότερα θύματα» που θα χρειαστούν υποστήριξη στο μέλλον.

Η υπόθεση που ανέφερε η Μεζέντσεβα αφορά σε μία γυναίκα που φέρεται να βιάστηκε κατ' επανάληψη από Ρώσους στρατιώτες μπροστά στο παιδί της. Σύμφωνα με τη Sun, πριν από μερικές ημέρες η Γενική Εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είχε μιλήσει για την εν λόγω υπόθεση, λέγοντας ότι δύο Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας, που βρισκόταν σε ένα χωριό κοντά στο Κίεβο, σκότωσαν τον άνδρα και βίασαν «επανειλημμένα» τη γυναίκα του μπροστά στο παιδί της, απειλώντας τη με όπλα και με τη χρήση βίας. Σύμφωνα με την Βενεντίκτοβα, οι δράστες (ο ένας εκ των οποίων ήταν μεθυσμένος) έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν μέχρι και το παιδί που ήταν μάρτυρας όλης αυτής της φρίκης. Η τοπική αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον έναν στρατιώτη και αναζητείται, ενώ η ταυτότητα του άλλου παραμένει άγνωστη.

 

Μιλώντας σήμερα από τη δυτική Ουκρανία στην παρουσιάστρια Σόφι Ριτζ του Sky News, η βουλευτής Μαρία Μεζέντσεβα τόνισε ότι πρέπει να καταγγέλλονται επίσημα και να καταγράφονται αυτά τα περιστατικά, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Υπάρχει μια υπόθεση που συζητιέται εκτενώς τελευταία, επειδή καταγράφηκε και έχει πλέον περάσει στα χέρια της Εισαγγελίας. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πρόκειται για ένα πολύ τρομακτικό περιστατικό που περιλαμβάνει την εκτέλεση ενός αμάχου στο σπίτι του σε μια κωμόπολη δίπλα στο Κίεβο. Η γυναίκα του - με συγχωρείτε αλλά πρέπει να το πω - βιάστηκε πολλές φορές μπροστά στο ανήλικο παιδί τους».

Σύμφωνα με την ίδια, η Ουκρανία θα μπορούσε να ωφεληθεί από την εμπειρία ειδικών από άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να λάβουν τη σωστή βοήθεια τα θύματα ανάλογων περιστατικών μετά τον πόλεμο.

Με πληροφορίες από Guardian, Sun

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE