«Έδωσαν τα χέρια» μετά από πεντάωρη συζήτηση οι οδηγοί λεωφορείων με την εταιρεία

«Έδωσαν τα χέρια» μετά από πεντάωρη συζήτηση οι οδηγοί λεωφορείων με την εταιρεία

Σε συμφωνία για επίλυση των προβλημάτων στην εταιρεία Nicosia Public Transport, προχώρησαν η εταιρεία και οι εργαζόμενοι με την μεσολάβηση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου.

 
Η συμφωνία επιτεύχθηκε ύστερα από συζητήσεις πέντε ωρών στο οίκημα της ΣΕΚ, στη Λευκωσία. Πέραν των δύο Υπουργών, των συντεχνιών των εργαζομένων και της εταιρείας, στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης οι Γενικοί Διευθυντές των δύο Υπουργείων, ο Διευθυντής του ΤΟΜ και του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων και ο Διευθυντής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΟΜΕΠΕΓΕΚ-ΣΕΚ Χαράλαμπος Αυγουστή ανέφερε πως η σύσκεψη κατέληξε σε μα συμφωνία για επίλυση όλων των θεμάτων και πρόσθεσε ότι η συντεχνίες αναμένουν το γραπτό κείμενο της συμφωνίας, το οποίο αναμένεται μέχρι την Τρίτη, έτσι ώστε να τεθεί σε συνέλευση των εργαζομένων προς επικύρωση.
 
«Θεωρούμε ότι η συμφωνία είναι ικανοποιητική και το θέμα που απομένει είναι η εφαρμογή της», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι απολύσεις έχουν αποσυρθεί κατόπιν προτροπών των δύο Υπουργών.
 
Ο ΓΓ τα ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου ανέφερε από την πλευρά του πως στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και για κάποια ζητήματα θα δοθούν άμεσες λύσεις, ενώ για κάποια άλλα θα τεθούν χρονοδιαγράμματα για την επίλυσή τους.
 
Είπε επίσης ότι αναμένεται πλέον το γραπτό κείμενο της συμφωνίας το οποίο θα τεθεί στη γενική συνέλευση των εργαζομένων για επικύρωση.
 
Όπως είπε, τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούσαν τους εργαζόμενους, τόσο εργασιακά όσο και τα ζητήματα των υποδομών.
 
«Όλα τα ζητήματα έχουν συζητηθεί και έχουν βρεθεί τρόποι επίλυσής στη συνέχεια», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE