Τραυματίες από τις εκρήξεις στη Λβιβ - Εγκλωβισμένα παιδιά στο Τσερνίχιβ

Τραυματίες από τις εκρήξεις στη Λβιβ - Εγκλωβισμένα παιδιά στο Τσερνίχιβ

Συνεχίζονται οι μάχες στην Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν επικεντρωθεί στην ανατολική πλευρά της χώρας, σε Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Μαριούπολη, ενώ κατέλαβαν την πόλη Σλάβουτιτς, όπου ζουν εργάτες του παροπλισμένου πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ.

Στο Κίεβο όπου οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται, οι χερσαίες μάχες έχουν σταματήσει. Ωστόσο, δεν έχει παρέλθει ο κίνδυνος για αεροπορικές επιθέσεις, εκτιμούν αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα επικεντρωθεί στο Ντονμπάς, λέγοντας πως η "επιχείρηση" εισέρχεται στο δεύτερο στάδιο, ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός δεν πείθει τους Ουκρανούς.

Παράλληλα, μεγάλη αγωνία επικρατεί για τον άμαχο πληθυσμό, με την ουκρανική κυβέρνηση να ανακοινώνει πως έχουν ανοίξει 10 ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τους αμάχους, ωστόσο από την πολιορκημένη Μαριούπολη η έξοδος μπορεί να γίνει μόνο με ιδιωτικά οχήματα.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Κέρδη για Κύπρο και ΕΕ από την Άτυπη Σύνοδο – Στο επίκεντρο ασφάλεια, ενέργεια και περιφερειακές συνεργασίες

Λετυμπιώτης: Κέρδη για Κύπρο και ΕΕ από την Άτυπη Σύνοδο – Στο επίκεντρο ασφάλεια, ενέργεια και περιφερειακές συνεργασίες

Θετικό αποτύπωμα άφησε η Άτυπη Σύνοδος για την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Λευκωσία να αξιοποιεί για πρώτη φορά τη δυνατότητα διαμόρφωσης της ευρωπαϊκής ατζέντας, προωθώντας κρίσιμα ζητήματα όπως η άμυνα, η ενεργειακή πολιτική και οι στρατηγικές συνεργασίες με χώρες της περιοχής.