Ινδία: 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ

Ινδία: 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ

Τουλάχιστον 94 κάτοικοι μιας παραγκούπολης πέθαναν αφού κατανάλωσαν ένα τοξικό αυτοσχέδιο αλκοολούχο ποτό ενώ περισσότεροι από 45 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία του Μουμπάι, της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει πέντε ανθρώπους που σχετίζονται με τους θανάτους αυτούς σε μια φτωχογειτονιά στα δυτικά της μεγαλούπολης.

"Περισσότεροι από 150 κατανάλωσαν το ποτό. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί", είπε ο Νταναντζάι Κουλκάρνι, ο υποδιευθυντής της αστυνομίας του Μουμπάι. Οκτώ αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατηγορούμενοι για "αμέλεια" στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Το αυτοσχέδιο αλκοόλ, που συχνά περιέχει τοξικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, όπως μεθανόλη, είναι πολύ δημοφιλές στους φτωχούς Ινδούς επειδή είναι φτηνό. Το 2011 μόνο στη Δυτική Βεγγάλη πέθαναν τουλάχιστον 140 άνθρωποι αφού ήπιαν τέτοια αλκοολούχα ποτά.
 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό: Το χρονικό του επίμαχου βίντεο, η παραίτηση Χαραλάμπους και η δοκιμασία της εμπιστοσύνης

Καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό: Το χρονικό του επίμαχου βίντεο, η παραίτηση Χαραλάμπους και η δοκιμασία της εμπιστοσύνης

Σε περίοδο έντονης πολιτικής αναταραχής εισέρχεται η Κύπρος, μετά τη δημοσιοποίηση επίμαχου βίντεο που προκάλεσε αλυσιδωτές εξελίξεις στο ανώτατο επίπεδο της διακυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE