Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η Κύπρος μπορεί σε περιφερειακό επίπεδο να συμβάλει στους στόχους της ΕΕ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η Κύπρος μπορεί σε περιφερειακό επίπεδο να συμβάλει στους στόχους της ΕΕ

Στον ρόλο που μπορούν να παίξουν περιφερειακές συνεργασίες της Κύπρου με κράτη όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία, προς την κατεύθυνση της διαφοροποίησης των ενεργειακών διαδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

 
Στην ανάρτησή του ο κ. Αναστασιάδης κάνει λόγο για μια «εξαιρετικά σημαντική συζήτηση για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία και για την ανάγκη της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών της ΕΕ».
 
«Πρόσφερα τη στήριξή μου σε πρωτοβουλίες που παρουσίασαν οι ηγέτες της ΕΕ, ζητώντας συλλογικές δράσεις που θα διασφαλίσουν την παροχή ενέργειας και θα προστατεύσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας από αυξήσεις στις τιμές ενέργειες», προσθέτει, ενώ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «για τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση».
 
«Η Κύπρος πάντα προέκρινε την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ, μέσω της διαφοροποίησης των πηγών μας και των διαδρόμων εφοδιασμού. Πρέπει να επισπεύσουμε τις εργασίες για τα διάφορα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης τα οποία, μεταξύ άλλων, θα διευκολύνει την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς ηλεκτρισμού της ΕΕ», αναφέρει.
 
«Σε περιφερειακό επίπεδο, η Κύπρος συνεργάζεται με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, καθώς και χώρες του Κόλπου, όπως τη Σαουδική Αραβία, ούτως ώστε να συνεισφέρει σημαντικά στην διαφοροποίηση των ενεργειακών διαδρόμων και πηγών της Ένωσης αλλά και στην πράσινη μετάβαση» σημειώνει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

LIVE: Σκληρή απάντηση της Τεχεράνης στον Τραμπ - «Εμείς θα αποφασίσουμε το τέλος του πολέμου» - Φλέγεται η Μέση Ανατολή

LIVE: Σκληρή απάντηση της Τεχεράνης στον Τραμπ - «Εμείς θα αποφασίσουμε το τέλος του πολέμου» - Φλέγεται η Μέση Ανατολή

Φλέγεται για 10η μέρα η Μέση Ανατολή, ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, ενώ οι IDF επιτίθενται διαρκώς στον Λίβανο. Το Ιράν απαντά με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς χώρες του Κόλπου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα σκληρύνει τα αντίποινά του. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE