Έξαλλος ο Καραγιάννης «Κάποιοι από εμάς θα φύγουν από τη ζωή λόγω της μη συμμόρφωσης κάποιων συμπολιτών» - Δείτε βίντεο

Έξαλλος ο Καραγιάννης «Κάποιοι από εμάς θα φύγουν από τη ζωή λόγω της μη συμμόρφωσης κάποιων συμπολιτών» - Δείτε βίντεο

Ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, τονίζοντας ότι λαμβάνει συνεχώς παράπονα για πολλούς που δεν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», δήλωσε ότι πολλοί πολίτες δεν φοράνε την προστατευτική μάσκα, ενώ παράλληλα σημείωσε πως υπάρχουν θετικά στον ιό άτομα που δεν δηλώνονται γιατί είναι εμβολιασμένοι.

«Τα χθεσινά νούμερα ήταν πράγματι απρόσμενα, εγώ υπολόγισα ότι μπορούσαμε να βγαίναμε γύρω στις 4500 χθες, δυστυχώς βγήκαμε πέραν των 5000 και το εξαχίλιαρο δεν είναι πολύ μακριά. Δηλαδή θα μπορούσε κάλλιστα τις επόμενες μια με δυο ημέρες να χτυπήσουμε και αυτό το νούμερο με τους ρυθμούς που πάμε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δήλωσε πως αναμένει ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, η «Όμικρον 2» θα αφορά το 90% των κρουσμάτων, αφού αυτή τη στιγμή είναι στο 77%.

«Από τα δεδομένα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή για την «Όμικρον 2» προσβάλει και 40ρηδες, 50ρηδες και 60ρηδες ανεμβολίαστους οι οποίοι νοσηλεύονται βαριά και έγκυες οι οποίες δεν έχουν εμβολιαστεί», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο κ. Καραγιάννης είπε πως συμφωνήθηκε να περιμένουν ακόμα δυο βδομάδες για να γίνουν χαλαρώσεις στην χρήση της μάσκας αλλά και στα τεστ που πρέπει να κάνουν οι πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι.

«Ο Υπουργός ζήτησε να πάμε στην επόμενη σύσκεψη σε δυο εβδομάδες με πλάνο σχετικά με το που και πώς θα γίνονται τα γρήγορα τεστ. Δηλαδή, πόσο στοχοποιημένα πρέπει να είναι, ποιοι θα το κάναμε και πόσο συχνά. Θα πρέπει να τα δούμε αυτά και με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία μέχρι το Φθινόπωρο», είπε κλείνοντας.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Νέο νομοσχέδιο για την προστασία των παιδιών υπό φροντίδα - Εκσυγχρονίζονται τα επιδόματα των ανάδοχων οικογενειών

ΠτΔ: Νέο νομοσχέδιο για την προστασία των παιδιών υπό φροντίδα - Εκσυγχρονίζονται τα επιδόματα των ανάδοχων οικογενειών

Την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας προς τις ανάδοχες οικογένειες, καθώς και τη δέσμευση της Κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του θεσμού της αναδοχής, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση προς τιμήν των ανάδοχων οικογενειών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2026, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE