Θεσσαλονίκη: Φοιτητής έσπασε τον σταυρό στη Ροτόντα επειδή… χώρισε

Θεσσαλονίκη: Φοιτητής έσπασε τον σταυρό στη Ροτόντα επειδή… χώρισε

Σε βάρος του 21χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση διακεκριμένων φθορών.

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Ένας φοιτητής εισέβαλε στο μνημείο της Ροτόντας μαινόμενος και προκάλεσε φθορές.

Ο 21χρονος φοιτητής προσποιήθηκε τον επισκέπτη. Η υπάλληλος, που βρισκόταν στον χώρο έκδοσης εισιτηρίων, του ζήτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Εκείνος απάντησε πως δεν το είχε μαζί του.

Χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πέταξε στο έδαφος το σακίδιό του και άρχισε να τρέχει προς το εσωτερικό της Ροτόντας. Η υπάλληλος τον ακολούθησε.

Ο 21χρονος είχε ήδη φτάσει στην Αγία Τράπεζα (το μνημείο λειτουργεί και ως ορθόδοξος ναός) και είχε αφαιρέσει τα καλύμματά της. Αμέσως μετά, κινήθηκε προς τον σταυρό. Τον χτύπησε με δύναμη και τον έσπασε. Η υπάλληλος τον πλησίασε και προσπάθησε να τον ηρεμήσει.

Ο δράστης φαινόταν να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Σε μία προσπάθεια να απολογηθεί, είπε ότι πρόσφατα τον είχε χωρίσει ο σύντροφός του. Λίγο αργότερα, ισχυρίστηκε ότι τον έχει επηρεάσει… ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όσο προκαλούσε φθορές, μάλιστα, φώναζε ότι αναζητούσε… το φως!

Σύμφωνα με το thestival.gr, μέσα σε ελάχιστα λεπτά έφτασαν στο σημείο δύο αστυνομικοί της Ομάδας Ζ. Τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Σε βάρος του 21χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση διακεκριμένων φθορών. Θα οδηγηθεί ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE