Οι Ρώσοι απελευθέρωσαν τον δήμαρχο της Μελιτόπολης - «Πιθανές οι απευθείας συνομιλίες Πούτιν-Ζελένσκι τις επόμενες ημέρες»

Οι Ρώσοι απελευθέρωσαν τον δήμαρχο της Μελιτόπολης - «Πιθανές οι απευθείας συνομιλίες Πούτιν-Ζελένσκι τις επόμενες ημέρες»

Ουκρανία και η Ρωσία έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο με προσωρινό ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων το οποίο περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση της Ρωσίας εάν το Κίεβο δηλώσει ουδετερότητα και αποδεχθεί όρια στις ένοπλες δυνάμεις του, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συνομιλίες τους οποίους επικαλείται δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με το έγκυρο βρετανικό μέσο, η προτεινόμενη συμφωνία, την οποία οι Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές συζήτησαν πλήρως για πρώτη φορά τη Δευτέρα, θα περιλαμβάνει το Κίεβο να παραιτηθεί από τις φιλοδοξίες του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να υποσχεθεί να μη φιλοξενήσει ξένες στρατιωτικές βάσεις ή οπλισμό με αντάλλαγμα την προστασία από συμμάχους όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τουρκία.

Η φύση των δυτικών εγγυήσεων για την ουκρανική ασφάλεια - και η αποδοχή τους από τη Μόσχα - θα μπορούσε ακόμη να αποδειχθεί μεγάλο εμπόδιο σε οποιαδήποτε συμφωνία, όπως για παράδειξγμα και το καθεστώς των ουκρανικών εδαφών που κατέλαβε η Ρωσία το 2014.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Για την προϋπόθεση ισχύος και συνοχής εκ των έσω αναμένεται να μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στους Ευρωβουλευτές την Τρίτη καθώς και να αναδείξει τη στενή συνεργασία που θα έχει η Κυπριακή Προεδρία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως ουσιαστική προϋπόθεση για την προώθηση σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτικών και νομοθετικών φακέλων, αναφέρουν αρμόδιες πηγές..