Συγχαρητήρια Ομήρου προς Κωνσταντοπούλου για την ad hoc Επιτροπή για το Δημόσιο Χρέος

Συγχαρητήρια Ομήρου προς Κωνσταντοπούλου για την ad hoc Επιτροπή για το Δημόσιο Χρέος

Επιστολή, με την οποία τη συγχαίρει για την πρωτοβουλία της να συστήσει την ad hoc Επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους στη Βουλή των Ελλήνων και το έργο που επετέλεσε η Επιτροπή, απέστειλε σήμερα προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου.

Χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία της ομολόγου του κορυφαία έκφραση και άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, που δεν μπορεί παρά να συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της δημοκρατίας, ως εργαλείο υγιών και ισορροπημένων πρακτικών, ο κ. Ομήρου τόνισε ταυτόχρονα πόσο σημαντική είναι η γνωστοποίηση των αιτιών, των όρων και της διαδικασίας σύναψης των εξωτερικών δανείων της χώρας, ώστε ο πολιτικός κόσμος και οι πολίτες να μπορέσουν να σχηματίσουν ιδίαν άποψη με διαφάνεια και νηφαλιότητα.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το πόρισμα της Επιτροπής θα αξιοποιηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σημείωσε ότι η άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση που διέρχεται η χώρα, δεν συνάδει με τις αρχές του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Εξέφρασε, επίσης, την προσδοκία να επιδείξει η Ευρώπη τη δέουσα αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, επιτρέποντάς του να ελπίζει σε οικονομική ανάταση και επάνοδο σε συνθήκες σταθερότητας, κοινωνικής αξιοπρέπειας και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE