Τεράστια αύξηση στην τιμή του ψωμιού - Πάνω και τα αγγούρια και άλλα βασικά αγαθά

Τεράστια αύξηση στην τιμή του ψωμιού - Πάνω και τα αγγούρια και άλλα βασικά αγαθά

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι τιμές του ψωμιού και άλλων βασικών προϊόντων, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Συγκεκριμένα, το άσπρο μικρό ψωμί ακρίβυνε κατά 9 σεντ, αύξηση που αντιστοιχεί σε 8,3%. Τεράστια αύξηση παρατηρείται και στις τιμές από τα αγγουράκια χωραφιού, που έχουν εκτοξευτεί σε €4,89 το κιλό, σημειώνοντας αύξηση 24,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Στα διαφορετικά είδη ψωμιού παρατηρούνται αυξήσεις από 1,2-8,3%, συγκρίνοντας τη χαμηλότερη τιμή τους στις 9 Μαρτίου σε σχέση με τις 9 Φεβρουαρίου.

Αντίστοιχα, στα φρέσκα λαχανικά, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα αγγουράκια, ενώ ντομάτες και πατάτες επανέρχονται σε χαμηλότερες τιμές. Τα αγγουράκια χωραφιού αυξήθηκαν κατά 24,2% σε €4,89 το κιλό, ενώ τα αγγουράκια θερμοκηπίου αυξήθηκαν κατά €0,51 ή 14,6% και φτάνουν τα €3,98 το κιλό. Την ίδια ώρα, παρατηρείται 43% μείωση στις ντομάτες, που έπεσαν στα €3,17 από €3,98, καθώς και 21,9% μείωση παρατηρείται στις φρέσκιες πατάτες, που έπεσαν στα €0,82, από €1,05.

Στα φρέσκα ψάρια, αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στις γόπες κατά 10,4%, με την τιμή τους να ανέρχεται στα €10,49. Από την άλλη, η τιμή της τσιπούρας μειώθηκε κατά 12,7%, πέφτοντας στα €8,19 από €9,38.

Η τιμή στο γάλα δεν διαφοροποιήθηκε αισθητά από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα.

Σε άλλα προϊόντα, όπως ρύζι, όσπρια, γαλακτοκομικά, σημειώνονται αυξομειώσεις ανάλογα με την εταιρεία και δεν παρουσιάζεται κάποια καθολική ανοδική ή καθοδική τάση. Για αυτό τον λόγο, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παροτρύνει τους καταναλωτές να κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, προκειμένου να βρουν τα προϊόντα και τις τιμές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE