Στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Παρίσι συμμετέχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Παρίσι συμμετέχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στις εργασίες της Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις Βερσαλίες, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, θα συμμετέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μετέβη την Τετάρτη στο Παρίσι.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την πρώτη μέρα της Ολομέλειας της Συνόδου θα συζητηθούν τα ζητήματα της Στρατηγικής Αυτονομίας ΕΕ στις θεματικές της Άμυνας, καθώς και της Ενέργειας, υπό το νέο περιβάλλον ασφαλείας, δεδομένου του εν εξελίξει πολέμου στην Ουκρανία.

Θα ακολουθήσει δείπνο των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για συζήτηση της γενικότερης κατάστασης στην Ουκρανία.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών θα τεθούν τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ/στρατηγικής αυτονομίας, καθώς και οι Επενδύσεις και το νέο μοντέλο Ανάκαμψης, με επίκεντρο την πράσινη και ψηφιακή ανάκαμψη.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου, το απόγευμα της 11ης Μαρτίου, οι ηγέτες θα συμμετάσχουν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στο Παρίσι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ σε πολιτική μετάλλαξη: Από τον ευρωπαϊσμό στο χαρτί των κυρώσεων και η αναζήτηση νέων πολιτικών συμμαχιών

Ο Αβέρωφ σε πολιτική μετάλλαξη: Από τον ευρωπαϊσμό στο χαρτί των κυρώσεων και η αναζήτηση νέων πολιτικών συμμαχιών

Η πολιτική ανανέωση είναι θεμιτή. Η προσαρμογή στις κοινωνικές ανάγκες είναι αναγκαία. Και η προσπάθεια ενός πολιτικού να διευρύνει την εκλογική του απήχηση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος, της δημοκρατικής διαδικασίας. Όταν, όμως, η αναζήτηση ενός νέου πολιτικού ακροατηρίου οδηγεί σε θέσεις που δημιουργούν ερωτήματα, για τη συνέπεια της προηγούμενης διαδρομής του, τότε το ζήτημα ξεπερνά την επικοινωνιακή στρατηγική και μετατρέπεται, σε πρόβλημα πολιτικής ταυτότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE