Με την ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Γυναικεία Οργάνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού διοργάνωσε γεύμα εργασίας με θέμα «Γυναίκα, Καριέρα και Οικογένεια σ’ ένα Σύγχρονο Κράτος».
Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Χάρης Γεωργιάδης, η Πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ κ. Ουρανία Σχίζα, κύριες ομιλήτριες ήταν η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, κ. Σοφία Ζαχαράκη και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Αναστασία Ανθούση, ενώ συμμετείχαν βουλευτές και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Ο κ. Γεωργιάδης κατά τον χαιρετισμό του και αφού καλωσόρισε στην Κύπρο την κ. Ζαχαράκη, συνεχάρη την ΓΟΔΗΣΥ για την πρωτοβουλία και σκιαγράφησε το πολιτικο πλαίσιο μέσα από το οποίο και βάσει των όσων έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, δύναται να αναπτυχθεί αλλά και να βελτιωθεί η θέση της γυναίκας και διαμέσο της να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία.
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε και τα στοχευμένα μέτρα που έχουν ληφθεί από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και την επίλυση σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τόνισε ότι σήμερα η εργατική νομοθεσία κατοχυρώνει τα δικαιώματά των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο, πρέπει όμως να προσπαθήσουμε να πετύχουμε και την πλήρη μισθολογική εξίσωση μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Πρόσθεσε δε ότι στόχος μας παραμένει η επίτευξη μιας ολιστικής αντιμετώπισης των προκλήσεων και των ανισοτήτων, που εξακολουθούν να υφίστανται σχετικά με τη βία κατά των γυναικών, τη συμμετοχή στη δημόσια ζωή, τη συμφιλίωση οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Την εξάλειψη στερεότυπων ρόλων και κοινωνικών προκαταλήψεων.
Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Ανθούση από την πλευρά της αφού έδωσε στην ομιλία της το περίγραμμα της σημερινής θέσης της γυναίκας και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά της να συγκεράσει την επαγγελματική της πορεία με την οικογένεια, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ήρθε η ώρα, αν πράγματι θέλουμε να έχουν ίσες ευκαιρίες οι γυναίκες, να κάνουμε πράξη τη συμφιλίωση μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Αυτό ακριβώς πρέπει να είναι το επόμενο μας στοίχημα. Να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αφαιρέσουμε το τραγικό δίλημμα στο οποίο σχεδόν κάθε γυναίκα θα αντιμετωπίσει στη ζωή της: Αν θα είναι καλή επαγγελματίας, ή αν θα είναι καλή μητέρα.
Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι μέσα στις κρίσεις, όπως τις ζήσαμε με την οικονομική κρίση, την πανδημία όπως τις ζούμε τώρα με την ενεργειακή και τον πόλεμο διευρύνονται οι ανισότητες και πλέον έχουμε, όπως σημείωσε, ιδίως η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία κάθε τόπου, ακόμη μεγαλύτερο το καθήκον να δημιουργήσουμε ακόμη και σε αυτούς τους καιρούς την ελπίδα! Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι η συζήτηση για την θέση των γυναικών είναι πρωτίστως μία συζήτηση για το μέλλον των εθνών αλλά και την ποιότητα των πολιτειών που αυτά δημιουργούν και ότι ο αγώνας για την βελτίωση και την προάσπιση της θέσης μίας γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο, είναι αγώνας που στόχο έχει την ευημερία ολόκληρης της κοινότητας, την συνολική πρόοδο.
«Κάνουμε βήματα αλλά χρειάζονται άλματα, σημείωσε η κ. Ζαχαράκη, διότι ο αγώνας για την θέση των γυναικών όπως είπαμε, είναι αγώνας κοινωνικής αφύπνισης, μεταρρύθμισης και πραγματικής προόδου»!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στη Λεμεσό – Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις