Αυξήθηκαν οι μισθοί στην Ευρωζώνη – Πρωτοφανής μείωση στην Κύπρο

Αυξήθηκαν οι μισθοί στην Ευρωζώνη – Πρωτοφανής μείωση στην Κύπρο

Τα μάθατε τα νέα; Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ζητούν μειώσεις μισθών στην Ελλάδα, στις δικές τους χώρες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat είδε σημαντική επιτάχυνση στην αύξηση των μισθών στην Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του 2015, μια θετική εξέλιξη  για την οικονομική ανάκαμψη αλλά και για την έξοδο της Ευρωζώνης από την περίοδο υποχώρησης των τιμών καταναλωτή.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία της Eurostat οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις στο ωριαίο κόστος εργασίας καταγράφηκαν στη Λετονία (+7,3%), Ρουμανία (+7,1%), Βουλγαρία (+6,9%), Λιθουανία (+5,9%) και Εσθονία (+5,0%).

Στην Κύπρο καταγράφηκε μείωση -1,8%, ενώ η στατιστική υπηρεσία.

Οι μισθοί αυξήθηκαν 2,2% το α΄ τρίμηνο από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, καταγράφοντας σχεδόν διπλάσιο ρυθμό αύξησης σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους καθώς και την ισχυρότερη άνοδο από το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE