«Προπαγάνδα» τα περί ρωσικών βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων, είπε ο Πούτιν στον Σολτς

«Προπαγάνδα» τα περί ρωσικών βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων, είπε ο Πούτιν στον Σολτς

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς την Παρασκευή αρνήθηκε ότι ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν πόλεις της Ουκρανίας, απορρίπτοντας τέτοιες πληροφορίες ως ψευδείς, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε ότι οι αναφορές για «τις υποτιθέμενες συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές του Κιέβου και άλλων μεγάλων πόλεων είναι σιχαμερή, ψευδής προπαγάνδα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Πρόσθεσε ότι ο διάλογος για την Ουκρανία θα είναι δυνατός μόνο εάν ικανοποιηθούν τα ρωσικά αιτήματα.

Ο Πούτιν "επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο με την ουκρανική πλευρά, καθώς και με όλους όσους θέλουν ειρήνη στην Ουκρανία. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι ρωσικές απαιτήσεις", ανέφερε το Κρεμλίνο.

Αυτά περιλαμβάνουν το ουδέτερο και μη πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας, την «αποναζιστικοποίησή της», την αναγνώριση της Κριμαίας ως τμήμα της Ρωσίας και την «κυριαρχία» των αυτονομιστικών εδαφών στην ανατολική Ουκρανία.

«Εκφράστηκε η ελπίδα ότι κατά τον προγραμματισμένο τρίτο γύρο συνομιλιών, οι εκπρόσωποι του Κιέβου θα λάβουν μια λογική και εποικοδομητική θέση», πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Η επόμενη συνάντηση των αντιπροσωπειών από τη Ρωσία και την Ουκρανία αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με έναν από τους διαπραγματευτές του Κιέβου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ θα συνοδεύεται από ανεπανόρθωτες συνέπειες»

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ θα συνοδεύεται από ανεπανόρθωτες συνέπειες»

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE