Χαιρετίζει τη ψήφιση για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η Κυβέρνηση - «Μια αναγκαιότητα για τον τόπο»

Χαιρετίζει τη ψήφιση για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η Κυβέρνηση - «Μια αναγκαιότητα για τον τόπο»

Η Κυβέρνηση χαιρετίζει τη ψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων των τριων νομοσχεδίων που αφορούν στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μια επιβεβλημένη αναγκαιότητα για τον τόπο.

Η εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αποτελέσει κληροδότημα στις επόμενες γενιές. Με την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ψήφισε τα νομοσχέδια που κατέθεσε η Κυβέρνηση, άνοιξε ο δρόμος.

Το πνεύμα συνεργασίας που επικράτησε επέτρεψε να γίνουν αποφασιστικά βήματα μετά από δέκα χρόνια για την ολοκλήρωση της μαραθώνιας αυτής προσπάθειας.

Πρόκειται για εξέλιξη, η οποία θα επιφέρει σημαντικές εξοικονομήσεις οικονομικών και άλλων πόρων, αλλά, κυρίως, θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Οι νέοι Δήμοι αποκτούν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, ευελιξία και αυξημένες αρμοδιότητες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τόπο μας μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο σύστημα τοπικής διακυβέρνησης.

Η υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για υλοποίηση του εθνικού Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο».

Με το ίδιο συναινετικό πνεύμα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι άλλες μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι οποίες θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό του κράτους μας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE