Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη
Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 17 Μαρτίου στη Γενεύη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Χατζηπαντέλα, θα καταθέσει το πλάνο αναπροσαρμογής για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, που είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 10:00 υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Το πλάνο, που αφορά την εκτίμηση κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού σε διάφορους χώρους, αναφέρεται σε τέσσερις κατηγορίες: χώροι υψηλού κινδύνου, χώροι μέτριου και χαμηλού κινδύνου, και χώροι στους οποίους δεν θα απαιτείται SafePass.
Οι πρόνοιες του πλάνου αναμένεται να εφαρμοστούν από την επόμενη εβδομάδα.
Αναμένεται να κατατεθούν και κάποιες εισηγήσεις για μείωση της καραντίνας για άτομα θετικά στον κορωνοϊό, αλλά και για άτομα που είναι στενές επαφές και δεν είναι δυνατόν να απομονωθούν από το κρούσμα, όπως γονείς που προσέχουν τα ανήλικα παιδιά τους που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό. Για τη δεύτερη κατηγορία ατόμων είναι 10 συν 7 μέρες η απομόνωση, και η εισήγηση είναι να μπορούν να αποδεσμεύονται την 10η μέρα με αρνητικό rapid test.
Άλλες εισηγήσεις αφορούν την αύξηση του αριθμού ατόμων σε γενικό εμπόριο, γυμναστήρια και καζίνο.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις