Προειδοποιεί η Λαγκάρντ - Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ

Προειδοποιεί η Λαγκάρντ - Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ

Η 30ή Ιουνίου είναι οριστικά καταληκτική ημερομηνία, από την 1η Ιουλίου η χώρα θα θεωρείται ότι χρεοκόπησε, αλλά ειλικρινά ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου

Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τις οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 30 Ιουνίου, τότε θα θεωρηθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας, δήλωσε κατηγορηματικά την Πέμπτη η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η κυρία Λαγκάρντ επεσήμανε πως η 30ή Ιουνίου είναι οριστικά η καταληκτική ημερομηνία για την Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης ή περιόδου χάριτος στην καταβολή του ποσού των δόσεων του Ιουνίου, που όπως έχει ζητήσει η κυβέρνηση έχουν ενοποιηθεί και ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Από την 1η Ιουλίου η χώρα θα θεωρείται ότι χρεοκόπησε, τόνισε η κυρία Λαγκάρντ, συμπληρώνοντας: «Αλλά ειλικρινά ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κοινός στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

ΠτΔ: «Κοινός στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Τη σημασία της συμπερίληψης αναφοράς στα συμπεράσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής πως οι απειλές για την ασφάλεια της Ευρώπης δεν περιορίζονται στη Ρωσία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.