Τμ.Μετεωρολογίας: Την μέρα δροσούλα το βράδυ παγετός στα ορεινά

Τμ.Μετεωρολογίας:  Την μέρα δροσούλα το βράδυ παγετός στα ορεινά

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 35 εκατοστά.


Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος. Αρχικά αναμένονται τοπικές και σύντομα μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δεν αποκλείεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, αρχικά, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα με τα φαινόμενα να περιορίζονται προσωρινά το απόγευμα. Από αργά τη νύχτα,  αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους, με τα φαινόμενα να εξασθενούν το απόγευμα. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσουν χιόνια ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη, αρχικά, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα με τα φαινόμενα να περιορίζονται προσωρινά το απόγευμα. Από αργά τη νύχτα, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους, με τα φαινόμενα να εξασθενούν το απόγευμα. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσουν χιόνια ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE