Δημοσιεύτηκε το Διάταγμα για τις νέες ρυθμίσεις στα αεροδρόμια από 1η Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε το Διάταγμα για τις νέες ρυθμίσεις στα αεροδρόμια από 1η Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας το Διάταγμα για τις νέες ρυθμίσεις στα αεροδρόμια από 1η Μαρτίου, ύστερα από την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι επιβάτες που φτάνουν στα αεροδρόμια οφείλουν να συμμορφωθούν στο ενδεχόμενο διενέργειας τυχαίας δειγματοληπτικής εξέτασης για την ασθένεια του COVID-19 κατά την άφιξή τους στη Δημοκρατία, το κόστος της οποίας καλύπτει το Κράτος.

Όσα άτομα μετά την άφιξή τους στη Δημοκρατία διαγιγνώσκονται θετικά στην ασθένεια του COVID-19, ακολουθείται το ιατρικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, τηρουμένων των προνοιών του Κανονισμού. Πρόσωπα ηλικίας κάτω των 18 ετών για σκοπούς ταξιδιού, θεωρούνται ότι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, εάν έχουν λάβει τουλάχιστον τη δεύτερη δόση εάν πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων ή τη μια δόση, εάν πρόκειται για εμβόλιο μίας δόση.

Στο διάταγμα αναφέρεται εξάλλου ότι τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που εισέρχονται στη Δημοκρατία για ολιγόωρη επίσκεψη που δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες, πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό από πιστοποιημένο εργαστήριο με αρνητική ένδειξη, είτε εργαστηριακής εξέτασης (PCR) για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών, πριν την αποβίβασή τους από το πλοίο, το κόστος της οποίας επωμίζεται o επιβάτης.

Το παρόν Διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2022 και ώρα 00.00 π.μ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE