Το όραμά τους για αξιοποίηση του ιστορικού Φάρου Περβολιών παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων Κύπρου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το Κέντρο Αριστείας CMMI-Cyprus Marine and Maritime Institute και το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/2.
Ο Φάρος στα Περβόλια παραμένει εδώ και μερικά χρόνια αναξιοποίητος και παραμελημένος. Με τον προτεινόμενο σχεδιασμό, οι προαναφερόμενοι φορείς θεωρούν ότι επιτυγχάνεται η άμεση ανάδειξη του Φάρου σε σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας αλλά και πόλο έλξης επισκεπτών. Ταυτόχρονα, με σύγχρονο τρόπο και μέσα ενισχύεται η αλληλεπίδρασή του με το θαλάσσιο στοιχείο.
Ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Δρ. Αντώνης Στυλιανού, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της ΕΤΑΠ Λάρνακας, τον Πρόεδρο του Κ.Σ. Περβολιών και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του CMMI για την πρωτοβουλία και την πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, που θα συμβάλει στην ανάδειξη του ίδιου του μνημείου και θα προσφέρει πολύπλευρα οφέλη ιδιαίτερα στην προώθηση του θαλάσσιου εγγραμματισμού. Τόνισε, δε, ότι το έργο συνάδει πλήρως με τον ευρύτερο στόχο της γαλάζιας ανάπτυξης.
Την ανάγκη στενής συνεργασίας με την Αρχή Λιμένων για την υλοποίηση του έργου τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας, κ. Ντίνος Λευκαρίτης, ο οποίος σημείωσε ότι «η συγκεκριμένη πρόταση, με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί, είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, του τουρισμού και της ερευνητικής κοινότητας».
Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών, κ. Κώστας Τίγγης, δήλωσε ότι «ο Φάρος αποτελεί ένα ιστορικό σημείο αναφοράς για την περιοχή, η οποία με το παρακείμενο έργο του παραλιακού πεζόδρομου καθώς και άλλα προγραμματιζόμενα έργα, εφόσον αξιοποιηθούν σωστά θα φέρει και άλλες προοπτικές ανάπτυξης».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του CMMI, κ. Ζαχαρίας Σιόκουρος, ανέφερε ότι οι εισηγήσεις προς τον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων έγιναν κατόπιν εκτεταμένης συζήτησης μεταξύ του ερευνητικού προσωπικού του CMMI και της ΕΤΑΠ Λάρνακας και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, ώστε να επιτευχθεί διεπιστημονική προσέγγιση και διαμόρφωση μιας τελικής πρότασης που είναι πολυσχιδής και με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.
Τα τέσσερα μέρη συμφώνησαν στη συνομολόγηση σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Ελαττωματικοί αερόσακοι: Έτσι θα καταλάβουμε αν τους έχουμε στο αυτοκίνητό μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις