Λευκορωσία: «Ναι» σε δημοψήφισμα για πυρηνικά όπλα - Στην εξουσία μέχρι το 2036 ο Λουκασένκο

Λευκορωσία: «Ναι» σε δημοψήφισμα για πυρηνικά όπλα - Στην εξουσία μέχρι το 2036 ο Λουκασένκο

Οι Λευκορώσοι ψήφισαν υπέρ του να μπορεί η χώρα τους να φιλοξενεί πυρηνικά όπλα και ρωσικές δυνάμεις μόνιμα, σε δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη χώρα, στο πλαίσιο ενός «πακέτου» συνταγματικών αλλαγών του προέδρου Λουκασένκο.

Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε χτες, Κυριακή, την ώρα που η γειτονική Ουκρανία μάχεται κατά της Ρωσίας και η χώρα φιλοξενεί τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις.

Όπως δήλωσε επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Ιγκόρ Καρπένκο το 65,16% των συμμετεχόντων ψήφισαν υπέρ των τροποποιήσεων και το 10,07% κατά, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ανήλθε στο 78,63%.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE