Εισβολή στην Ουκρανία: Σε αυτά τα σημεία χτυπάει ο ρωσικός στρατός – Χάρτες

Εισβολή στην Ουκρανία: Σε αυτά τα σημεία χτυπάει ο ρωσικός στρατός – Χάρτες

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να κρατούν την πρωτεύουσά τους το Κίεβο, με την Ρωσία να επιτίθεται ανελέητα στη χώρα, από την Πέμπτη.

Με αεροπορικές επιδρομές, βαλλιστικούς πυραύλους και τανκς για να καταστρέψουν ή να καταλάβουν μια σειρά στρατιωτικών στόχων, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν εκστρατεία σε τρία μέτωπα με στρατεύματα και βαρύ οπλισμό που κινούνταν από Βορρά, Νότο και Ανατολικά.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη που δημοσιεύει η washingtonpost, τα σημεία που έχουν γίνει ρωσικά χτυπήματα και επιθέσεις.


Στον επόμενο χάρτη, φαίνεται η κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων:


Τις τελευταίες εβδομάδες, ρωσικά στρατεύματα τοποθετήθηκαν γύρω από την Ουκρανία, στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τις αυτονομιστικές περιοχές γύρω από την Ουκρανία. Δείτε στον παρακάτω χάρτη, τα σημεία που είναι συγκεντρωμένος ο ρωσικός στρατός:


Το Κίεβο απέχει λιγότερο από 70 μίλια από τα σύνορα με τη Λευκορωσία και τα ρωσικά στρατεύματα έχουν μετακινηθεί ακριβώς βόρεια της πρωτεύουσας.


Πηγή: washingtonpost.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.