Χιλιάδες πολίτες διανυκτέρευσαν σε σταθμούς του μετρό της Ουκρανίας - Δείτε εικόνες και βίντεο

Χιλιάδες πολίτες διανυκτέρευσαν σε σταθμούς του μετρό της Ουκρανίας - Δείτε εικόνες και βίντεο

Από το πρωί της Πέμπτης οπότε και η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας αφού πρόλαβαν να βάλουν σε βαλίτσες όσα υπάρχοντα μπορούσαν, κατευθύνθηκαν με προορισμό τους σταθμούς του μετρό θέλοντας να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς.


Εικόνες και βίντεο που απεικοινίζουν δεκάδες πολίτες στις αποβάθρες και τους διαδρόμους των σταθμών του μετρό κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα από τα social media. Όλοι τους ετοιμάζονται να περάσουν ένα από τα δυσκολότερα βράδια της ζωής τους ενώ τα «τύμπανα πολέμου» δημιουργούν ένα γενικευμένο κλίμα τρόμου.

 
 
 
 
 

Σχεδόν 100.000 Ουκρανοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αρκετές χιλιάδες Ουκρανοί επέλεξαν να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο σε γειτονικές χώρες, κυρίως στη Μολδαβία και τη Ρουμανία. Την ίδια ώρα, σχεδόν 100.000 Ουκρανοί εγκατέλειψαν τις εστίες τους και ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους.

Η Σάμπια Μαντού, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), δήλωσε ότι τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από αναφορές των εθνικών αρχών, του προσωπικού της UNHCR και συνεργαζόμενων υπηρεσιών. «Είναι ένας κατά προσέγγιση αριθμός», είπε στο Reuters.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραμένει στο σημείο όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία - Καταλυτική η βοήθεια από τα πτητικά μέσα

Παραμένει στο σημείο όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία - Καταλυτική η βοήθεια από τα πτητικά μέσα

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, παρά μόνο αναζωπυρώσεις, για τις οποίες συνεχίζουν να επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις, οι οποίες θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

BEST OF TOTHEMAONLINE