Κατάθεση πρότασης ψηφίσματος προς τη Βουλή για το Ουκρανικό αποφάσισε το ΕΓ του ΔΗΣΥ

Κατάθεση πρότασης ψηφίσματος προς τη Βουλή για το Ουκρανικό αποφάσισε το ΕΓ του ΔΗΣΥ

Την κατάθεση πρότασης ψηφίσματος προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αποφάσισε το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος και με τη συμμετοχή διεθνολόγων και ομάδας ειδικών, ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν στην Ανατολική Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε «και ανάλυση των επιπτώσεων στο εθνικό μας θέμα, των οικονομικών επιπτώσεων από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και ο αντίκτυπος από ενδεχόμενα αντίμετρα εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποφασίστηκε επίσης εκ μέρους του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού η κατάθεση πρότασης ψηφίσματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την καταδίκη της αναγνώρισης από πλευράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ανατολικής Ουκρανίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE