Δρ.Βωνιάτης: «Μέχρι το τέλος του Μάρτη τα πράγματα θα είναι πολύ πιο χαλαρά και στην Κύπρο»

Δρ.Βωνιάτης: «Μέχρι το τέλος του Μάρτη τα πράγματα θα είναι πολύ πιο χαλαρά και στην Κύπρο»

Τέλος του Μάρτη φαίνεται να ξεκαθαρίζει το επιδημιολογικό τοπίο και η Κύπρος να μπαίνει σε άλλη φάση χαλαρώσεων μέτρων. Ο επιδημιολόγος, Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης , μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση της Κυπρου αλλά και στις χαλαρώσεις που αναμένεται να ερθουν.

Μπορει τα κρουσματα να παραμένουν ψηλά, όπως όμως ανέφερε στην εκπομπή ο Δρ.Βωνιατης, ωστόσο οι βαριές νοσηλείες μειώθηκαν.

"Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποτρέπουμε τις βαριές νοσήσεις και θανάτους, το τι συμβαίνει στην Κύπρο αυτή τη στιγμή έχουν μειωθεί οι βαριές νοσηλείες στο 50%. Από την άλλη, έχουμε αρκετούς αριθμούς ατόμων που μολύνονται. Οι λοιμώξεις θα συνεχίζονται εφόσον υπάρχει περιθώριο ανεμβολίαστου πληθυσμού"

Ενω συνέχισε τονίζοντας ότι "Τα στοιχεία που κρίνουν τη μετάβασή μας στην ενδημική φάση είναι η βαρύτητα της νόσησης. Το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό και είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του Μάρτη, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο χαλαρά και στην Κύπρο".  

Ο Δρ.Βωνιάτης εξεφρασε την ανησυχια του αναφέροντας οτι : "Αυτό μας προβληματίζει, βέβαια είναι αποτέλεσμα των βαριών περιστατικών που είχαμε τους τελευταίους μήνες, αρκετά άτομα διασωληνώνονται και μπορεί να είναι διασωληνωμένα αρκετούς μήνες και να καταλήξουν. Επομένως για αυτό βλέπουμε να συνεχίζουν οι θάνατοι".

Ενώ αναμεσα στις εισηγήσεις χαλαρώσεων φαίνεται να είναι και η κατάργηση safe pass σε εμπορικά κέντρα

" Βλέποντας τα πράγματα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλαρώσεις, όπως δεν θα χρειάζεται πλέον το Safepass για να μπαίνουμε σε χώρους όπως υπεραγορές ή εμπορικά κέντρα. Έστω και αν αφαιρεθεί αυτό το μέτρο πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και να τηρούμε αποστάσεις"

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά φαίνεται να ανοίγει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Την ώρα που στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να διατηρηθεί η εικόνα της κομματικής ενότητας- κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό- η υπόθεση του περιβόητου «μυστικού δείπνου» αποκτά πλέον θεσμική συνέχεια, ενώ στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ η αντιπαράθεση για την επιλογή του υποψηφίου των Προεδρικών του 2028, παίρνει όλο και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.