Μπόρις Τζόνσον: Ανακοίνωσε κυρώσεις σε Ρωσία – Τράπεζες και πλούσιοι στο στόχαστρο

Μπόρις Τζόνσον: Ανακοίνωσε κυρώσεις σε Ρωσία – Τράπεζες και πλούσιοι στο στόχαστρο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα επιβάλει κυρώσεις εις βάρος πέντε ρωσικών τραπεζών και τριών προσώπων με τεράστια περιουσία, ανάμεσά τους και ο Γκενάντι Τίμτσενκο, έπειτα από την αναγνώριση από τη Μόσχα δύο αποσχισθεισών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.

"Σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις εις βάρος των εξής πέντε ρωσικών τραπεζών: Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank και Βlack Sea Bank και εις βάρος τριών προσώπων με τεράστια περιουσία", είπε ο Τζόνσον ενώπιον του κοινοβουλίου.

Σημειώνεται πως ο Γκενάντι Τίμτσενκο είναι Ρώσος ολιγάρχης και δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος ίδρυσε τον ιδιωτικό όμιλο επενδύσεων Volga, ο οποίος ειδικεύεται σε επενδύσεις σε ενεργειακά, μεταφορικά και υποδομές.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμη συνάντηση αύριο στο Προεδρικό - Χριστοδουλίδης και Ολγκίν συζητούν την επόμενη μέρα στο Κυπριακό

Κρίσιμη συνάντηση αύριο στο Προεδρικό - Χριστοδουλίδης και Ολγκίν συζητούν την επόμενη μέρα στο Κυπριακό

Νέα συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία, η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις τρεις και τέταρτο το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE